Det goda samhället – Vilka står bakom sajten och vad står de för?

Det goda samhället

Patrik Engellau startade onlinepublikationen Det Goda Samhället (DGS) år 2015 som ett svar på tankesmedjan Den Nya Välfärden.

Den Nya Välfärden är Patrik Engellaus tank- och hanteringskonsultföretag som han grundade för mer än 25 år sedan.

Den här webbplatsen visade sig stå för över 4% av all nyhetskonsumtion på nätet i Sverige, enligt Reuters Digital News Report för 2019 och 2020.

Det Goda Samhället publicerar regelbundet debatttiklar och krönikor inom ideologiska, kulturella och vetenskapliga områden.

Skribenterna bakom hemsidan detgodasamhallet.com

Nedan är några av våra favorit skribenter hos Det Goda Samhället, kika gärna in deras artiklar via länkarna nedan!

Tidningens verksamhet på Youtube

Det Goda samhället har även en Youtube kanal med över 10 000 st prenumeranter i dagsläget (år 2022). På Youtubekanalen har de ofta gäster inom journalismen som Lotta Gröning eller Jens Ganman som exempel.

Nedan är en videopresentation av deras Youtube kanal!

Det goda samhället och deras ideologi

Det Goda Samhället talar mycket om värdegrunder och godheten och det fruktar inte för att råka kliva på någons tår. Du kan förvänta dig hårda sanningar levererade av hårdhudade journalister.

Det Goda Samhällets mål är att bli det mediehus som Sverige behöver där information presenteras på ett tydligt, kortfattat och korrekt sätt.

Deras mål är inte att etablera någon form av mot-etablissemangets medie-“motvikt”, utan snarare att föra fram oberoende journalistik och debatt i den form som den är tänkt att ta.

Då deras verksamhet drivs framåt av bidrag från privatpersoner och företag så kan du också givetvis bidra till att hålla Det Goda Samhället vid liv!

Det Goda Samhällets Swishnummer: 1 236 807 739

Nedan listar vi några av deras mest kända journalistiska verk:

Det goda samhället

1. BITTE ASSARMO: Sveriges radio-reportern och säkerhetshotet

Utdrag från artikeln:

När jag för många år sedan arbetade en sommar på ett behandlingshem för missbrukare stötte jag då och då ihop med socialhandläggare som helt uppenbart hade opassande relationer med sina klienter

Det goda samhället

2. ANDERS LEION: Det franska valet 

Utdrag från artikeln:

Huvudmotståndarna inför den andra, avgörande omgången har samma namn som förra gången – men de är inte de samma. Förra gången var Macron en kandidat utan historia och utan belastning. Det är han inte längre. Hans historia har gett honom tillnamnet De rikas president

Det goda samhället

3. PATRIK ENGELLAU: Sönderfallet

Utdrag från artikeln:

Jag har länge sett det svenska sönderfallet komma. Troligen upptäckte jag det på något emotionellt plan när jag på sjuttiotalet arbetade på Sida. Det var inget särskilt dåligt med Sida, det var bara en välfärdsmyndighet som alla de andra, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och de kommunala socialförvaltningarna och så vidare 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Du kan också gilla